over

Actualiteit

Amsterdam overspoelt door ijssalon-tsunami

30/05/2015

Op het moment dat de zomer zich begint te vertonen barst er vulkaan van emoties los in de Amsterdam. Na gezeur over vrijgezellenfeesten en de bierfiets moeten nu de ijskramen het ontgelden. Ze lappen de regels aan hun laars, zorgen voor een enorme huurstijging voor de middenstand, er zou fout (buitenlands) geld in om gaan én, het ergste van alles, er wordt een onbeheersbare drukte veroorzaakt.

In de stad zijn inmiddels meer dan 50 ijssalons te vinden. In de uitzending legden twee eigenaren uit dat het allemaal wel meevalt, te weten Edwin de Koeijer van de IJscuypje-keten (boven) en Milan Gawronski van Jan Pieter IJsje (hieronder). ‘Er zijn wel wat Egyptenaren, maar die verdwijnen vroeg of laat weer.’


Foto: Flicker/The Commons/Ross Elliott