over

Actualiteit, Business

De Correspondent viert tweede verjaardag

10/10/2015

Rob Wijnberg zegt in gesprek met De ABC-show dat hij van plan is om van De Correspondent het grootste journalistieke medium van Nederland te maken. Dat betekent dat de abonneeteller richting de 450.000 moet, de huidige oplage van De Telegraaf. Pas als dat doel bereikt is wil Wijnberg gaan denken aan ‘een verhuizing’ naar Amerika.

Op dit moment telt De Correspondent, dat afgelopen weekend in Felix Meritis zijn tweede verjaardag vierde op het Festival der Vooruitgang, dik 37.000 leden. ‘En daar komen er dagelijks veertig bij’, aldus Wijnberg, die hoopt binnen drie jaar het ledenbestand te verdubbelen in grootte. Daarnaast is hij op zoek naar journalisten die kunnen bijdragen aan de diversificatie van het platform: ‘Meer perspectieven, meer onderwerpen; zo zouden we meer willen schrijven over bijvoorbeeld voedsel en emancipatie.’

Ondanks het daverende succes van zijn platform meet Wijnberg zich geen sterrenstatus aan. Sterker nog: de chef geeft aan niet eens de best verdienende medewerker van De Correspondent te zijn. ‘Ik zit in de middenmoot van de salarisschaal van de organisatie. Iemand met meer ervaring of een bepaalde ‘zeldzaamheid’ kan meer verdienen.’

Foto: Flickr/Kennisland