over

Actualiteit

Is Steven Avery nou schuldig of niet?

09/01/2016

Het verhaal van Steven Avery lijkt welhaast het script van een ongelofelijk Hollywood-thriller. Maar niets is minder waar: de 10 uur durende Netflix-documentaire Making a Murderer is een waargebeurd verhaal waar geen acteur aan te pas kwam.

Avery wordt in de jaren tachtig onterecht vastgezet voor een poging tot verkrachting, en komt pas in 2003 weer vrij dankzij nieuw DNA-bewijs. Maar nauwelijks bekomen van dit avontuur wordt hij wederom beschuldigd, nu van moord. Wat volgt is een huiveringwekkende rechtszaak waarin het lijkt alsof Avery slachtoffer wordt van een gigantisch complot van de plaatselijke machthebbers.

Rens Lieman, freelance journalist in New York, besloot de makers van de documantaire én de inmiddels beruchte openbaar aanklager Ken Kratz te benaderen voor meer uitleg. Hij vertelde in de ABC-show over het artikel dat hij schreef voor Nieuwe Revue, dat hier (tegen betaling) te lezen is.