over

Actualiteit

VVAB: Stop met die vrijgezellenfeesten!

19/04/2015

In de eerste ‘zomers aanvoelende’ week van het jaar ontluiken niet alleen de knoppen van de bomen, maar ook de gevoelens van vele Amsterdammers. Inwoners van de binnenstad hebben helaas geen pijn in de buik van verliefdheid, maar van ergernis: de steeds groter wordende stroom toeristen zorgt voor overlast.

Middels een fel opiniestuk in Het Parool gaf de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad (VVAB) een signaal af aan de gemeente: ‘Stop de uitverkoop van onze stad!’ VVAB-bestuurslid Els Iping vertelde in de uitzending wat er volgens haar moet veranderen. Opvallend pijnpunt: het moet maar eens afgelopen zijn met die vreselijke vrijgezellenfeesten op de Wallen: ‘In hun eigen dorp of stad durven de mensen dat niet te doen omdat ze zich er voor schamen. Waarom moet dan hier?!’

Foto: Flickr/The Commons